tiistai 17. helmikuuta 2009

Vihdoinkin alkaa tapahtua!

(ke 18.2. Aloitin kirjottamaan eilen ja hölmösti näkyy siis eilinen päivämäärä...)

Eihän ne asiat sen asunnon suhteen niin helposti sujuneetkaan. Joku oli taas käsittänyt jotain väärin ja niin edelleen, ja en siis saa muuttaa isoon, valoisaan Granada-huoneistoon. Kun siivosin viime viikolla Antinouksessa katselin (ja haistelin) samalla paikkoja ja päätin muuttaa sinne.

Juttelin Carmenin kanssa ja pienen tinkimisen jälkeen sovittiin, että voin muuttaa ylimmän kerroksen asuntoon toiseen huoneeseen (eli kämppis hakusessa) suht edullisesti (225 €/kk +vesi+sähkö) ja Carmen hommaa lisäksi tarvittavat kalusteet ym. En aio muuttaa täältä Funkysta mihinkään, ennen kuin asunnossa tosiaan on luvatut tavarat ja lämmitys ynnä muu toiminnassa. Täällä kun asiat ei oikein tapahdu, jos rahat on jo vuokranantajan taskussa.

Opiskeluasiatkin alkoivat selvitä, kun kävin kasvatustieteen tiedekunnan infossa. Mun paperit oli menneet sinne automaattisesti, vaikka Suomessa vaihtotiedekunnaksi kirjoitettiin Facultad de Bellas Artes. Jossain vaiheessa jollakin on pätkässyt tässäkin asiassa, koska mulle selvisi vasta täällä, että mun on pakko opiskella kasvatustieteen kursseja. Koska kampukset on suht kaukana toisistaan, päätin pitää asiat yksinkertaisina ja valita kaikki mahdolliset kuvataiteen kurssit kasvatustieteen tiedekunnasta ja unohtaa Bellas Artesin.

Viime viikko menikin siivotessa ja kursseja setviessä ja sama meno jatkuu tällä viikolla.
Mun valinnat oli sinänsä helppoja, että etsin vain tiedekunnan opinto-oppaasta kaikki kurssit, joiden luokkahuoneen kohdalla luki "Aula Plastica" (eli kuvisluokka) ja valitsin ne.

Eilen ja toissapäivänä olin sitten jo seuraamassa ensimmäisiä luentoja. Kahden ensimmäisen viikon aikana saa osallistua mihin vaan ja sitten vasta täytyy lopullisesti päättää, mitkä kurssit suorittaa.Toistaiseksi kurssit ovat vaikuttaneet mielenkiintoisilta ja ainakin toinen opettajista puhuu suhteellisen selkeää espanjaa ja melko hitaasti. Itsekin sain jopa kehuja, että puhun jo hyvin catalania! :) Lukujärjestyskään ei näytä turhan tukalalta, parin pidemmän päivän vastapainoksi maanantaina on vain kaksi tuntia ja perjantai on vapaa!

Viihteellekin ehdin ja jaksoin viime viikolla siivousurakan jälkeen. Kaikki alkoi parista lasillisesta viiniä ja kasasta kotitekoisia tapaksia Colinin kanssa... Lopulta oltiin koko Funky Family ulkoilemassa tapas-baareissa (Vitalia lukuun ottamatta). Ja oli ihan mielipuolisen hauskaa (paino sanalla mielipuolinen... ja hauskaa). Baarissa tosin vihainen kasvattaja nosti päätään, kun puolenyön aikaan noin neljä- ja kaksivuotiaat lapset olivat vanhempiensa mukana illanvietossa viinahuurujen ja tupakansavun keskellä! Ihmeellistä menoa. Mä paheksun!

Eilen pääsin nautiskelemaan rankan opiskelupäivän päätteeksi mahtavan aterian laadukkaassa ravintolassa Colinin vanhempien piikkiin. Ne on täällä neljän päivän minilomalla ja mut kutsuttiin mukaan illastamaan. Namskis! Nyt ymmärrän, mistä Colinin kulinaristiset piirteet on periytyneet; keskustelu pyöri todella paljon erilaisten ruokien ja juomien ympärillä samaan aikaan kun nautittiin mehukasta miekkakalapihviä. Olen siis löytänyt täältäkin kaltaiseni ruokafriikin! :)

Tänään ohjelmassa on shoppailua uutta kotia varten. Carmen lupasi onneksi maksaa kaikki tarpeelliset tavarat, mutta mun pitää itse käydä etsimässä ne. Lisäksi täytyy ostaa valtava kasa erilaisia taidetarvikkeita ensi viikon luennoille. Ja ehkä hyvät kävelykengät, koska joudun päivittäin roudaamaan kaikki nuo tarvikkeet mäkeä ylös Cartujan kampukselle ja illalla takaisin kotiin...

Onneksi hommaa riittää, ettei ikävä ylly liian pahaksi! Viime viikonloppuna näytti jo melko uhkaavalta, mutta pitkät päivät yliopistolla korjasivat tilannetta vähän. Ja nyt on enää 33 päivää siihen, että Asko tulee käymään! :)

P.S. Paketti tuli perille!!! Juuri äsken postimies toi sen ovelle saakka. Muchisimos gracias!!!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti